Rodo sala yra stipriai įsirėžusi į istorijos metraščius. Čia kadaise stūksojo vienas iš senojo pasaulio stebuklų (Rodo kolosas), o senove alsuojantis Rodo senamiestis net yra patekęs į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Šiuo metu Rodas yra bene lankomiausia Graikijos sala, kurioje gyvena gana nedaug žmonių. Visgi nedidelis žmonių skaičius niekuo nesusijęs su salos grožiu. Galbūt yra net priešingai. Reikėtų stebėtis, kodėl tiek nedaug graikų bei užsienio piliečių čia įleidžia šaknis, nes Rodas – Graikijos gamtos grožio įrodymas.
Dabar čia atvykę keliautojai gali priartėti prie istorijos viduramžiškose pilyse, antikos stiliaus amfiteatruose arba pamatyti tikrą gamtos grožį tokiose vietose kaip „Drugelių slėnis“.
Rodo saloje klesti Viduržemio jūros regionui būdingas klimatas su labai karštomis vasaromis. Mes rekomenduojame į Rodo salą keliauti tarp kovo pabaigos bei birželio pradžios bei rugsėjį – lapkričio pradžioje. Tokiu metu termometro stulpelis svyruos tarp malonių ir pasilepinti saule leidžiančių 22-30 laipsnių Celsijaus.
Graikijos virtuvė yra labai įvairiapusė. Galima sakyti, jog šių kraštų gyventojai pasiliko labai unikalius savus patiekalus bei pasisėmė gerų idėjų iš turkų, italų, Šiaurės Afrikos bei Viduržemio jūros salų gyventojų ir jas adaptavo savaip. Rezultatas – be galo skanūs ir įdomūs maisto produktai. Štai, ką rekomenduojame paragauti: