Korfu sala dar žinoma Kerkyros pavadinimu. Tai antra didžiausia Graikijos sala Jonijos jūroje. Kaip ir dauguma turistų lankomų Graikijos salų, Korfu yra neatsiejama kažkada didingos Antikos istorijos dalis. Tiek graikų mitologijoje, tiek valstybės politinėje istorijoje ši vietovė atliko svarbius vaidmenis. Peloponeso karo mūšiai, susirėmimai karuose su turkais-Osmanais bei kiti svarbūs istoriniai įvykiai nutiko būtent šios salos teritorijoje arba jos pašonėje.
Dabar Korfu sala yra didžiulis turistų traukos centras, kuriame galima džiaugtis žalia bei žydra Jonijos jūros pakrante, senovine Antikos bei XIXa. architektūra ir išvysti autentišką Graikijos gyvenimą.
Į Korfu salą vykti rekomenduojame balandžio- birželio mėnesių intervale, bei rugpjūčio vidurio – spalio pradžios tarpe. Oro ir vandens temperatūra tada bus maloniai šilta, o jums nereikės jaudintis dėl perkaitimo.
Graikijos virtuvė yra labai įvairiapusė. Galima sakyti, jog šių kraštų gyventojai pasiliko labai unikalius savus patiekalus bei pasisėmė gerų idėjų iš turkų, italų, Šiaurės Afrikos bei Viduržemio jūros salų gyventojų ir jas adaptavo savaip. Rezultatas – be galo skanūs ir įdomūs maisto produktai. Štai, ką rekomenduojame paragauti: